2020.08.19-én a Plazmaszolgálat Kft. által működtetett Plazma Pontok az 1 000 000. plazmaadást ünnepelhették. Eke-Rigóné Török Judit volt az a szerencsés látogatónk, aki egymilliomodikként Debrecenben lépte át állomásunk küszöbét és vehette át az ezzel járó 100 000 Ft értékű ajándékutalványt. Ám nem Ő volt az egyetlen díjazott, rajta kívül még sorsolás útján országszerte mind a 9 Plazma Pontunkon egy-egy szerencsés látogató részesülhetett az összesen 1 000 000 Ft értékű nyereményből.

Nem csak vérplazmából készült gyógyszerekkel, de más módokon is igyekszünk azon betegeken segíteni, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Többen adtak már plazmát a szegedi Plazma Pontokon azok közül, akik meggyógyultak a koronavírus-fertőzésből. Az ő plazmájukból gyógyszergyári körülmények között állítanak elő olyan készítményt, amelyet a koronavírus-fertőzött betegek gyógyítására alkalmaznak.

Az országban már hat helyen vesznek le vérplazmát koronavírusból felgyógyult önként jelentkezőktől, hogy ezzel segítsék a súlyos állapotban lépő betegek kezelését. Győr-Moson-Sopronban a győri Plazma Ponton van erre lehetőség.

A 2020. április 28. keddi sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy mostantól a koronavirusplazma.hu címen is várják donorjelöltek jelentkezését.